zondag 12 juli 2015

MaaltijdchequesOp een mooie namiddag draait er een chique zwarte Mercedes het erf op van boer Sjarel.

De boerin komt nieuwsgierig kijken, wie er op het erf gereden komt. Een klein manneke stapt uit de auto en vraagt of de boer thuis is. Ach zegt de boerin, hij is in het varkenskot, ga maar eens kijken ge zult hem wel herkennen, hij heeft een rood klakske op.

De man komt bij het varkenshok en zegt: dag boer Sjarel. Mooie varkens hebt ge daar.
Ja, ja, dat vindt Sjarel ook.
Enne, wat geeft ge die beesten zo al te eten?
Ach, zegt de boer de boer, zo wat afval van de tafel, de rotte patatten en wat meel. Water als ze dorst hebben.
Haha, zegt het klein manneke, ik ben Michel Vandenbosch van Gaia en gij behandelt uw varkens als beesten. Dat wordt een boete van 2500 euro. Dat zal u leren om uw varkens slecht voer te geven.

Enkele weken later komt er weer een zwarte Mercedes het erf opgedraaid, een man stapt uit vraagt waar de boer is… weer in ’t varkenskot… Nu met een blauw petje...
Schoon varkens Sjarel, en wat krijgen die beesten zoal te eten?
Ach, zegt de Sjarel, als voorgerecht geef ik ze nu een carpaccio van geelvintonijn. Als hoofdgerecht een tournedos bearnaise met kroketjes en als dessert mogen ze kiezen uit chocolademousse, sabayon of vanilleroomijs.

Ja man, is de repliek, ik ben Jos Geysels, de voorzitter van de 11-11-11 actie en dat wordt dus een fikse boete… Terwijl de rest van de wereld vergaat van de honger verkwist gij hier duur luxe voedsel aan uw varkens. 2500 Euro boete!

Nog eens een paar weken later. Zelfde scenario. Mercedes draait het erf op. Een man stap uit en wil boer Sjarel zijn varkens zien.
En, wat eten die beesten hier zoal?

Ach zegt de Sjarel nu, ik geef ze maaltijdcheques, zo kunnen ze vreten wat ze willen…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten