vrijdag 2 oktober 2015

Amerikaanse worsten
We woonden destijds in Amerika, in de staat Oregon. 
We hadden Vic ontmoet en na een lekkere maaltijd kwamen we overeen dat we in zijn immens groot huis "op den buiten" zouden verblijven en het tegelijkertijd een beetje opkalefateren.
Als tegenprestatie mochten we er behalve wonen, alles gebruiken wat in en om het huis te vinden was. Zo was er een vijver vol forellen en een rivier met zalmen, een moestuin en een grote boomgaard. Bovendien, drie diepvriezers vol met diverse voedingswaar.

Goed, eens even gaan controleren wat er zoal in de diepvriezer te vinden was. Het zag er allemaal veelbelovend uit. Wat er allemaal aan 'goodies' in die diepvriezers lagen weet ik niet meer, maar van twee zaken weet ik het nog zeer goed. Vlees van “elk”; na lang zoeken de vertaling gevonden: wapitihert… Zeer smakelijk. En ergens ver weg in een hoekje van de kleinste diepvriezer lag een plastic zak met worsten. De worsten zagen er niet erg Amerikaans uit, nogal dik uitgevallen en bleek van kleur, dus veel vet.
Er waren betere dingen om eerst aan te beginnen, dus de worsten maar wat laten liggen.
Toen Vic enkele dagen later eens langs kwam, vroeg ik hem wat voor een soort rare worsten daar  in de diepvriezer zaten.
Hij werd eventjes wat witjes rond zijn neus en zegde toen dat we daar maar beter zouden afblijven want dat er strychnine in gedaan was om de coyotes te vergiftigen want die durfden zijn schapen aanvallen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten