donderdag 6 augustus 2015

Snoek in court-bouillon


Men neme hiervoor een levende snoek en zet hem in een ketel met zuiver water waarin een licht purgeermiddel is opgelost. De vis zal op natuurlijke wijze zijn ingewanden reinigen. Dit reinigingsproces kan wel enkele dagen duren. Hierbij dient het water in de ketel regelmatig ververst worden en elke keer dient men ook wat purgeermiddel toe te voegen. ( Opletten voor de vingers bij het verversen van het water !)

Als men de snoek nu wilt bereiden zet men de vis weer in zuiver water maar dit keer in een "saumonière", (langwerpige kookpan voor vis) en men gooit er een mooi groenteboeket bij: wat prei en selder, een uitje en wat wortel zal het zeker doen. Ook een geurig kruidenbosje kan erbij. De vis die totaal uitgehongerd is zal de groenten en de kruiden verslinden. Wacht niet tot de vertering begint maar zet de ketel terstond op het vuur. 
Men verwarmt zachtjes, voegt nog wat zout en peper toe en nog een extra groenteboeket. Laat de vis de nodige tijd pocheren, controleer vooral voor dat hij goed dood en gaar is en dien op met gesmolten boter.

Het visvlees zal helemaal doordrongen zijn met de smaak van de aromaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten